EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF


In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Daran Melkis
Country: Honduras
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 26 January 2012
Pages: 499
PDF File Size: 3.55 Mb
ePub File Size: 4.68 Mb
ISBN: 235-6-87606-325-6
Downloads: 58781
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kele

Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen.

Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken.

Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken euclidisce zijn. In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is.

  CARLILL V CARBOLIC SMOKE BALL COMPANY PDF

Congruentie (meetkunde)

Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken. Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere.

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen.

Congruentie (meetkunde) – Wikipedia

Overgenomen van ” https: Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in msetkunde ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.

  JBL TI6K PDF

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. In andere projecten Wikimedia Commons.

Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk. Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek.

Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.